Short 3: Fizetés

Ha ma Magyarországon megkérdezzük az embereket, hogy mi a véleményük a fizetésükről, akkor 90% azt fogja válaszolni, hogy kevés.

10 % (akik kurva jó bért visznek haza) is azt mondja, hogy kevés, mert ő nem annyit érdemel.

Soha senki nem mondja azt, hogy eleget keres, hogy megfelelően keres, hogy elégedett, csak valahogyan megmagyarázza, hogy kevés.

Ezektől az emberektől szoktam megkérdezni, hogy mennyit szeretnének keresni… erre a kérdésemre soha nem kaptam normális választ. A normális válasz alatt azt értem, hogy már gondolkodott rajta, hogy jó lenne ennyit, vagy annyit keresni. Hogy gondolkodott rajta, hogy ennyi, vagy annyi pénzből tudna megélni.

Azt tudja hogy kevés.

Pedig, ha tudná, hogy mennyi lenne jó, akkor azt is tudná, hogy mennyivel kevesebb.

Ha tudná hogy mennyivel kevesebb, akkor azt is tudná, hogy azt mennyi többletmunkával lehetne előteremteni, ha tudná, hogy mennyivel kellene többet dolgozni, akkor rájönne, hogy hogyan lehetne ezt megoldani.

Ha tudná a megoldást, akkor megcsinálná a pénzt. Ha megcsinálta, akkor elégedett lenne.

De nem tudja, mert hülye.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on reddit
Share on skype

További cikkek

Publikációk, írások

Borravaló

A borravalót létét, nemlétét nem az dönti el, hogy milyen volt az étel, hanem az, hogy a kaját felszolgáló ember milyen volt.

Tovább olvasom »
Üzleti vállalkozásfejlesztési blog

Vállalkozói szabadság 3. rész

Harmadik lépés a hatékony időbeosztás felé. Ha valaki dolgozott alkalmazottként, tudja, hogy egy alkalmazott elsősorban az idejét adja el. Órabérben gondolkodik, és a feladatokra koncentrál.

Tovább olvasom »