Short 3: Fizetés

Ha ma Magyarországon megkérdezzük az embereket, hogy mi a véleményük a fizetésükről, akkor 90% azt fogja válaszolni, hogy kevés.

10 % (akik kurva jó bért visznek haza) is azt mondja, hogy kevés, mert ő nem annyit érdemel.

Soha senki nem mondja azt, hogy eleget keres, hogy megfelelően keres, hogy elégedett, csak valahogyan megmagyarázza, hogy kevés.

Ezektől az emberektől szoktam megkérdezni, hogy mennyit szeretnének keresni… erre a kérdésemre soha nem kaptam normális választ. A normális válasz alatt azt értem, hogy már gondolkodott rajta, hogy jó lenne ennyit, vagy annyit keresni. Hogy gondolkodott rajta, hogy ennyi, vagy annyi pénzből tudna megélni.

Azt tudja hogy kevés.

Pedig, ha tudná, hogy mennyi lenne jó, akkor azt is tudná, hogy mennyivel kevesebb.

Ha tudná hogy mennyivel kevesebb, akkor azt is tudná, hogy azt mennyi többletmunkával lehetne előteremteni, ha tudná, hogy mennyivel kellene többet dolgozni, akkor rájönne, hogy hogyan lehetne ezt megoldani.

Ha tudná a megoldást, akkor megcsinálná a pénzt. Ha megcsinálta, akkor elégedett lenne.

De nem tudja, mert hülye.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on reddit
Share on skype

További cikkek

Üzleti vállalkozásfejlesztési blog

Építőipari trendek, csúszások

Állítólag az építőiparban manapság nincs olyan, hogy „határidő”, majd elkészül… Sokan szenvednek attól is, hogy nincs jó munkaerő. Ha valami szakira van szükségünk, akkor szinte lehetetlen találni.

Tovább olvasom »
Üzleti vállalkozásfejlesztési blog

2020 év végére

Egy évvel ezelőtt hogy tervezted az üzleti éved? Mit fogalmaztál meg célként? Milyen forgalmat prognosztizáltál? Mennyit akartál fejlődni?

Tovább olvasom »
Üzleti vállalkozásfejlesztési blog

Vezetővé válás

Ha belefogsz és elkötelezett vagy, azaz eldöntötted, hogy azért alapítottad a céged, mert lesznek embereid, akik megtermelik helyetted vagy veled a profitodat, akkor ezeket az embereket vezetned kell.

Tovább olvasom »