Kinek szól ez a Blog?

Kinek szól ez a blog? Elsősorban fejlődni akaró vállalkozóknak, akik nem teljesen kezdők, de még bőven van hová fejlődniük.

A teljesen kezdőknek még lehet, hogy sok (nekik vannak kimondottan kezdőknek szóló programok), a milliárdos cégek vezetőinek pedig vannak speciális tréningcégek, akik ellátják őket megfelelő tartalommal.

Tehát, ha néhány éve vállalkozó vagy, de még nem érted el az 1 milliárdos árbevételt, vagy nincs több 100 embered, akkor biztosan találj jó, azonnal használható információkat az oldalon, vagy itt a blogban.

Jó szórakozást, kellemes tanulást kívánok Neked!

Most pedig olvass tovább:

 

Miért utálom a „vállalkozó” kifejezést?

Mert sajnos ma, 2018-ban ez negatív fogalom. Ma mutyiország mutyikatonáit hívjuk vállalkozónak, akik általában feketén dolgoznak, akik adót csalnak, akik illegálisan szerzik a jövedelmüket, akik nagy autókkal járnak, akik kompromittáló képeket posztolnak a Facebookon a luxusnyaralásaikról, akik a társadalom fehér galléros bűnözői.

Sajnos, ez így fest manapság, és ezért elég nehéz elhitetni a világgal, hogy a vállalkozók többsége saját vagyonát, egzisztenciáját és olykor életét teszi kockára egy jobb élet és egy szebb jövő reményében. Hozzájárulnak egy szebb, jobb ország építéséhez. Olykor ez nem látszik, de igaz.

Márpedig a vállalkozók teremtik az országban a pénzt, a kormányzat 2016-ban bevallotta, hogy a vállalkozók, pontosabban a KKV-k (kis- és közepes vállalkozások) nélkül az ország tönkremenne.

Ennek ellenére azt gondolom, hogy vállalkozó addig vagy, amíg a személyes kockázatod tart, amíg nem állsz be a pályádra. Onnantól kezdve, ha már valamit felépítettél, ügyvezetőnek kell lenned a céged élén. Sokáig én is billegtem, hogy vállalkozó vagy cégvezető akarok-e lenni.

Billegtem, mert imádtam vállalkozó lenni, imádtam a kockázatot, imádtam az új ügyfelekkel foglalkozni, imádtam 200%-on teljesíteni, és sikeresnek lenni.

 

A cégvezetőség nekem idegen volt

Alapvetően nem vagyok csapatjátékos, és nem bírom elviselni, ha a kollégáknak nem magától értetődő kötelessége a munka.  Rá kellett azonban jönnöm, hogy vállalkozóként egy bizonyos szintig lehet csak eljutni.

Nem tehetem meg, ha egyedül vagyok a cégemben, hogy elmegyek nyaralni, hogy kiszállok, hogy más tolja a szekeret és dől a pénz. Igaz, nekem az elejétől kezdve voltak kollégáim és jók voltak. Felelősségteljesek és megbízhatók. Soha senkit nem rúgtam ki azért, mert rosszul dolgozott, de amikor nyaralni mentem, vagy leugrottam egy wellness hétvégére (elég gyakran megtehettem…) előtte napokig simogattam az ügyeimet, és amikor visszajöttem, a következő hét is a tűzoltásról szólt.

Ebben a stádiumban még vállalkozó voltam. Tudtam, hogy valódi függetlenségre csak cégvezetőként tudok szert tenni, erre elég hamar rájöttem.

 

Tehát kinek szól ez a BLOG?

  • Mindenkinek, aki még nem cégvezető, hanem vállalkozó.
  • Ha nem akarsz soha cégvezető lenni, akkor sincs gond, eljuthatsz egy szintre pénzügyileg és szakmailag, ha jól csinálod, nagyon magas szintre juthatsz és nagyon jó életed lehet.
  • Ha néhány tanácsot megfogadsz, akkor könnyebben tudsz haladni.
  • Hidd el azonban, hogy valódi függetlenségre, passzív jövedelmekre csak cégvezetőként tehetsz szert. Igazán azoknak szól, akik kitűzték, hogy egyszer olyan sikeres vállalkozók lesznek, akik mögött a belőlük és munkájukból felépített cég áll, és olyan egzisztenciát biztosít számukra, amiről a kezdet kezdetén még álmodni sem nagyon mertek.

 

Remélem, Te ilyen vagy!

Hajrá! Drukkolok Neked!

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on reddit
Share on skype

További cikkek

Publikációk, írások

Short 3: Fizetés

Ha ma Magyarországon megkérdezzük az embereket, hogy mi a véleményük a fizetésükről, akkor 90% azt fogja válaszolni, hogy kevés.

Tovább olvasom »