Nágel Balázs

Megjelent a top 50 manager kiadványban 2020-ban, amelybe beválasztottak.

Nágel Balázs a NordArt, Magyarország egyik legnagyobb elektromos fűtéstechnikai cégének tulajdonosa, ügyvezetője. 2008 óta képviselik norvég elektromos fűtőpaneleikkel az elektromos fűtéspiac “felső utcáját”. A sikerüket az olyan rendszereknek és vállalati kultúrának köszönhetik, melynek középpontjában mindig az ember marad, de korszerű, átlátható, vagy ha úgy tetszik SMART.

Nincs saját irodája, bárhol tud dolgozni, a távmunka számára 2020 előtt is bevett gyakorlat volt, szabadon, távolról szervezi a saját és cége életét, nős, 3 gyermeke van.

“Vi varme mennesker” magyarul: Mi melegítjük az embereket.

Ez a mondat cégünk mottója. 2008-ban mikor önálló importőrök lettünk egy olyan céget álmodtam, amelynek alapja a minőség, és az embereket szolgálja a szó szoros értelmében. Szinte minden, ami az akkori üzleti gyakorlatban szokatlan volt, bevezettük. Olyan garanciát vállaltunk és vállalunk, amelyet más nem mert. Az ügyfélszolgálatot azonnal magas minőségi elvárások szerint alakítottuk ki. Amikor mindenki online jelenlétben gondolkodott, mi az offline világban hasítottunk, amikor válság volt, mi fejlődtünk, amikor dübörgött a gazdaság és már lehetett volna lazítani, még keményebben dolgoztunk.

Hogy alakult 2020? Írtam egy könyvbe egy cikket, melynek címe ez volt: 2020 Covid válság, avagy üdv a komfortzónában.

Egy kicsit meglepő, de 2008-ban, amikor indultunk, akkor is válság volt. Én a válságidőszakot úgy értelmezem, hogy akkor sokkal jobban meg kell küzdeni minden egyes ügyfél  bizalmáért. Ezt mindenki tudja a cégemben. Az a különbség, hogy nálunk akkor is minden egyes ügyfelet megbecsülünk, amikor nincs válság. Nálunk mindenki key account ügyfél, kosárértéktől  függetlenül. Mindenkinek van valami olyan problémája, amelyre a megoldást tőlünk várja. Ezt úgy kell elképzelni, mint a legjobb színvonalú magánorvosi praxist. Mindenkivel  nagyon törődni kell. És ez megtérül.

Lehet, hogy ma egy ügyfélnek csak 1 fűtőpanel kell, de a fia 2 év múlva építkezik. Ha jó nyomot hagyunk mindenkinek az emlékeiben, akkor visszajön, sőt nem is akar máshová menni. Forgalmunk 40 %-a ajánlásokból érkezik, ami kiemelkedő, tehát jó úton járunk. 2020 Nálunk  ezért  nem a recesszióról, hanem a növekedésről szólt, ugyanúgy, mint az eddigi összes üzleti év.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on reddit
Share on skype

További cikkek

Üzleti vállalkozásfejlesztési blog

Árulgatni = eladni?!

Felhívtam a bútor bizományit, érdeklődtem, hogy bevihetek-e egy eladásra szorult kanapét.

Tovább olvasom »
Üzleti vállalkozásfejlesztési blog

Ügyféligény felmérés 2021-ben

Az értékesítési „procedúrának” elengedhetetlen és talán a legfontosabb mozzanata az ügyfelek igényeinek megismerése. Ezt mindenkinek tudnia kell(ene) aki értékesítéssel foglalkozik.

Tovább olvasom »