Fröcsögés

„Fröcsög a g...!” Életemben egyszer rádöbbentem, hogy mi az a szakmaszeretet.

Azóta is sokszor eszembe jut annak a duguláselhárítónak az arca, akit még zeneiskolai tanár koromban hívtam ki, mert eldugult a lefolyó.

Az ember kiérkezett egy piros 120-as Skodával, hátul volt benne egy első generációs gyerekülés, az egész autó egy off-road show-n résztvevő terepjáróra hasonlított.

Emberünk kipattant a járműből gumicsizmában, kirángatta a hátsó ülésről, a gyerekülés mellől a csőgörénygépet és letette a zeneiskola folyosójára, és engem fennhangon keresett.

Kiléptem a folyosóra, megkérdeztem, hogy ez a szaros “szar” itt a folyosó közepén meg mi a szart keres, mire ő ezt mondta, hogy ez munkaeszköz és nem szar, de a szart kipucolja vele… na mindegy, gondoltam ez egy ilyen szakma, milyen jó, hogy én taníthatok…

Miután megmutattam a problémát és a hozzá tartozó tisztítóaknát, emberünk mindenféle védőkesztyű nélkül elkezdett más szarában turkálni, benyomta a csőgörényt, fröcsögött, locsogott minden, rá az ember ruhájára. Megcsörrent a telefonja, úgy szaros puszta kézzel felvette, otthagyta a cuccot, kezeit beletörölte a farmerébe, kinyitotta a Skodát, kitúrt egy naptárt és beírta az újabb kuncsaft címét.

Visszament szarozni, közben megkérdeztem, hogy miért ilyen undorító, ő azt válaszolta, hogy a zongoristának zongoristakeze van, neki meg szaros, ez ezzel jár és röhögött.

Visszament szarközelbe, és mikor nagyon fröcsögött minden, akkor rám nézett és közölte, hogy “fröcsög a geci”, nem ez volt a döbbenet, hanem az, ahogy láttam a szakma totális szeretetét szertesugározni a szemében.

Ezután bejött hozzám az irodába és csuromszaros számlatömbjét letette az asztalra a csuromszaros telefonjával együtt. Kért egy tollat, adtam neki egyet ÖRÖKBE…

Megírta a szaros számláját, és eltette a pénzt, bepakolta a Skodába a szaros csőgörényt és közölte, hogy jól elszarta az időt, mert a gyerekért már ott kéne lenni az oviban.

Gondolom sietett, berakja a szaros gyerekét a szaros gyerekülésbe, és a szaros Skodájával hazamegy a szaros lakásába és éli tovább büszkén szaros kis életét…

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on reddit
Share on skype

További cikkek

Üzleti vállalkozásfejlesztési blog

Elszántság

Mi az, hogy elszántság? Kikről mondjuk, hogy elszántak?

Tovább olvasom »