Syntax error

Ha ma megkérdezek 20-30 közötti fiatalokat, hogy miért nem vállalnak gyereket, akkor arra rendszerint az a válasz, hogy először előteremtjük a feltételeit, megalapozzuk az életet, karriert építünk, majd, ha eljön az idő, akkor.

Mikor jön el az idő?

Hasonló gondolkodás uralkodik az üzleti életben is. Sokan arra várnak, hogy eljöjjön az idő, de az idő soha nem jön el. Vagyis eljön, de nem az az idő, amire várnak.

Aki túllép azon, hogy feltételes módban sorolja a „köllene ez meg az”, vagy „köllött vóna” idiótaságokat, és arra képtelen, hogy tegyen valamit az üzletéért, az rendszerint ugyanazt válaszolja, mint a gyermekvállalást feszegető kérdésre a fiatalok.

  • Majd, ha eljön az idő!
  • Rajta vagyok, csinálom, de még nincs abban az állapotban!
  • Még kell csiszolni egy kicsit!
  • Még tökéletesítenem kell!
  • Etc…

 

Ha Henry Ford ezeket válaszolta volna és nem adott volna el tökéletlen autókat, mert arra vár, hogy még csiszolgathassa egy picit, akkor a Ford márka nem vonul be a történelembe. Pedig a kezdeti autók (mai szemmel nézve biztosan) iszonyatosan rosszak voltak.

Ha a híres nagynevű gyártók csak a tökéletes pillanatra vártak volna, ha a feltalálók nem futottak volna ki az utcára egy-egy primitív szerkezet kitalálása után, akkor a világ mindig egy helyben totyogna.

 

Egyszer egy barátom már-már szégyenkezve azt mondta: „Nem tudom, hogy rakhatsz fel az internetre egy ilyen hibás honlapot!”

A honlap valóban nem volt tökéletes, sok helyesírási és stilisztikai hiba volt benne, hemzsegett a hiba a szövegekben, a félregépelésekről már nem is beszélve, egészen egyszerűen kezdetleges és szar volt. Persze csak innen nézve.

A honlap célja az volt, hogy megismertessen egy új és jó minőségű terméket, és ezáltal eladjon. Tudtam, hogy fel kell tennem a félig kész oldalakat az internetre, mert szinte azonnal pénzt fog termelni.

Így is lett.Szombaton felraktuk, hétfőn már gurultak is a forintok. A honlap meg szép lassan elérte a ma is létező, végső formáját.

 

Ez az eset hasonlít a fától az erdőt problémaköre, azonban egy kicsit más.

Sokan látják az erdőt, látják a fát is. Sokan látják a fát és látnak a fa mögé is. Ők képesek bemenni az erdőbe és az egészet megismerni. Akik viszont halogatnak, soha nem jutnak el a célhoz, mert azt addigra már más megtalálja.

A helyesírási hibáktól való félelem, ha meggátolt volna, akkor számos siker elmaradt volna. Nem engedtem, hogy elmaradjon. Tudtam, hogy nem arra kell várni, ami lesz, hanem azt kell kihasználni ami van.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on reddit
Share on skype

További cikkek

Publikációk, írások

Önigazolások

Ez is a kedvencem. Az emberek mindent megtesznek, hogy megbénítsák magukat.

Tovább olvasom »
Üzleti vállalkozásfejlesztési blog

Ár-Érték

Rájöttem, hogy Norvégiában világosan elkülönülnek azok a dolgok egymástól, amelyeknek ára, vagy ha jobban tetszik: ellenértéke van, és amelyeknek valódi ÉRTÉKE van.

Tovább olvasom »