Majdnem hülye

A legnehezebb talán azokkal foglalkozni akik majdnem hülyék.

Hogy mit is jelent az, hogy majdnem hülye?

Igen, nehezen értelmezhető. Tudjuk, hogy milyen a hülye ember, milyen a normális ember, de a majdnem hülye embert nehezen lehet felismerni.

De hát akkor milyen? Szerintem olyan hülye emberről beszélünk, aki normálisnak látszik, de valójában nem az.

Ezek szerint a látszat csal, de mikor derül ki róla gyakorlatban, hogy milyen is valójában?

A válasz magyarázatot ad arra, hogy miért nehéz velük foglalkozni.

Hát akkor derül ki, amikor nem is számítunk rá, tehát a legváratlanabb pillanatban.

Bizonyára láttunk már olyat, hogy minden megy a legjobb úton, körül vagyunk véve emberekkel, akikről feltételezzük, hogy úgy cselekszenek, ahogy az tőlük elvárható, tehát a hülyék hülyeséget csinálnak, hülyén élnek, hülye gyerekeik vannak, hülyékkel vannak körülvéve, egyszóval élik a hülye kis életüket.

A normálisak pedig normálisan élnek, normális emberekkel vannak körülvéve, normális társaságba járnak, és élik normális életüket.

Akkor a majdnem hülyék hogyan élnek? Ugyanúgy, mint a normálisak, csak néha kiderül róluk, hogy hülyék. Ők azok, akik soha nem teszik fel az i-re a pontot, mert mindig csak az utolsó lépésük hülye lépés. Soha nem tudnak a végsőkig kitartani, a vége előtt meghülyülnek, vagyis felbuzog belőlük valódi énjük és tönkretesznek mindent, amit addig felépítettek.

Tehetségesnek látszanak, jó szakembernek, de a legváratlanabb pillanatban lesüllyednek a dilettáns szintjére, és onnan képtelenek visszajönni.

Beszólnak. Tipikusan azok az emberek, akiket már engednek szóhoz jutni (hiszen normálisnak látszanak) és amint beszólnak, szinte mindenki úgy véli, jobb lett volna, ha csendben maradnak.

Beszéd közben kiderül, hogy semmit sem értenek az addig megbeszéltekből.

Ha szerződnek, úgy tesznek, hogy minden OK, de miután aláírták, utána jönnek rá, hogy ezt nem biztos, hogy kellett volna. Hitelekből élnek. A hiteleket is úgy gondolják, hogy más tukmálta rájuk.

Felelősségről és felelősségvállalásról nem hallottak még soha. Mindig úgy gondolják, hogy minden, ami történik, azért van, mert velük kitoltak.

Sok ilyen ember van. Kb. a társadalom 70 %-a! Kb. 10% valóban hülye, 70% majdnem hülye, 10% gondolkodik, 10% pedig úgy tesz, mintha gondolkodna.

Mivel ez a statisztika elég rossz, jelzem, hogy semmiféle felmérés, reprezentatív és kontroll csoport nincsen hozzárendelve, pusztán egy jóindulatú torzítása annak a reprezentatív és bebizonyított felmérésnek, hogy 5% gondolkodik. 5% úgy tesz, mintha gondolkodna. 90% inkább meghal, minthogy gondolkodnia kelljen.

Hát ez azért durva.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on reddit
Share on skype

További cikkek

Üzleti vállalkozásfejlesztési blog

Ügyfélszolgálat

Vannak, akik erről könyvet írtak, többek között ajánlom az ÜGYFÉLSZOLGÁLAT FELSŐFOKON c. könyvet. Igyekszem összefoglalni vázlatosan, hogy mit is jelent ez, hogy ügyfélszolgálat, és miért érdemes jól csinálni.

Tovább olvasom »